Bu Blogda Ara

Yükleniyor...

21 Nisan 2012 Cumartesi

Soframız/Düz Yağlama / Kayseri

Düz Yağlama - Hülya'nın Mutfağı: Kayseri


Düz Yağlama - Hülya'nın Mutfağı: Kayseri


Malzemeler:
1 kg un
2 paket maya
Süt
Tuz
Sos için;
4 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
500 gr. Kaymak
Yapılışı:Un ve maya bir kaba alına,alabildiğince süt ekleyip Yoğuruyoruz.
Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp kabarıncaya kadar bekletiyoruz.
Küçük küçük toplar alıp açıyoruz,
Teflon tavada kurumamasına dikkat ederek iki taraflı pişirdik.
Tereyağını tavada eritilir,kaymak ve tuz ekleyip iyice çırpıyoruz.
Şebitlerin üzerine bu karışımı sürün ve üst üste dizin dörde kestik, servis yapın.Sebitler dürüm seklinde sarılarak yenilir.
Afiyrt Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder