Arpa Şehriyeli Tas Kebabı - Dilek'in Mutfağı: Ayvalık
Malzemeler:
1 kg dana kuşbaşı et,
1 paket arpa şehriye,
2 yemek kaşığı tereyağı,
2 adet büyük soğan,
1 baş sarımsak,
karabiber,
kimyon,
tuz,
2 yemek kaşığı biber salçası,
2-3 taze biber.
Hazırlanışı:
Malzemelerin hepsini çiğden tencereye koyup kısık ateşte pişiriyoruz(45-50dk)
Teflon tavada tereyağıyla arpa şehriyeleri kavurup fırın kabına döküyoruz,
Etler üstüne boşaltıktan sonra karıştırıyoruz üzerine çıkıncaya kadar sıcak su döküyoruz en üste kimyon gezdirilir fırındaüzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz arzuya göre biraz sulu bırakılabilirsiniz.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder