Bu Blogda Ara

21 Nisan 2012 Cumartesi

Soframız Fırında Simit Kebabı - Figen'in Mutfağı: Gaziantep

Fırında Simit Kebabı - Figen'in Mutfağı: Gaziantep


Fırında Simit Kebabı - Figen'in Mutfağı: Gaziantep


Malzemeler:
500 gr orta yağlı kıyma
1 su bardağı köftelik ince bulgur
Yarım tatlı kaşığı kuru toz nane
3-4 diş kuru sarımsak
1 yemek kaşığı pul biber
karabiber ve tuz

Yapılışı: Köftelik ince bulgur ve yarım bardak ılık su ile ıslatıyoruz, 5-10 dakika bir tarafta bekletiyoruz.Daha sonra ıslatılmış bulgurun üzerine kıyma ekliyoruz,dövülmüş sarımsak,karabiber,nane,kırmızı biber ve yeterince tuz ilave edilerek yoğurulur ve iri ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak tercihen yassı olan kıyma kebap (Adana Kebabı) şişine saplıyoruz.El ayası hafif ıslatılarak kıyma, şiş üzerinde 15-20 cm uzunluğa kadar elle sıkılarak uzatıyoruz. Şişe saplanmış kebap, küçük bir tepsiye yan yana sıralı bir şekilde çekilip 250 derecelik fırında 30-35 dakika pişiriyoruz.
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder