Bu Blogda Ara

20 Nisan 2012 Cuma

Börek Aşı Çorbası - Hülya'nın Mutfağı: Kayseri

Börek Aşı Çorbası - Hülya'nın Mutfağı: Kayseri


Börek Aşı Çorbası - Hülya'nın Mutfağı: Kayseri


Malzemeler:
1 yemek kaşığı tereyağı
1  çay bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı kesme un çorbası
1 kase börek aşı
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1  tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1.5- 2  litre su(tablet et suyu konabilir)

Yapılışı:

Tereyağı tencerede eritilir,üzerine salça-biber ve tuz  eklenir kavrulur daha sonra üzerine suyu eklenir.kaynamaya başlayınca içine daha önceden haşlanmış olan yeşil mercimek eklenir.bir kaç taşımdan sonra içine börek aşı ve  kesme un çorbası eklenir.8 dakika pişirilir.kuru nanesi eklenir.Servis yaparken limon kullanılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder