Bu Blogda Ara

Yükleniyor...

23 Nisan 2012 Pazartesi

Soframız/Pazartesi Menüsü

Biberli Ekmek - Özlem'in Mutfağı: Mersin


Biberli Ekmek - Özlem'in Mutfağı: Mersin


Malzemeler:

Hamur malzemesi:
4 su bardağı un
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz ve şeker
İç malzemesi:
3 yemek kaşığı susam
1 çay bardağı kurutulmuş ve çekilmiş kırmızı biber,
2 orta boy soğan,
1 çay bardağı yağ
tuz

Yapılışı:
Biber bir su bardağı ılık suda ıslatılır, süzüyoruz.
Diğer malzemeler eklenerek, harmanlanır.
Hazırlanmış hamur avuç içi büyüklüğünde daire şeklinde açılır, üzerine malzeme yayıyoruz.
 Fırında pişiriyoruz
Afiyet Olsun.


                                                     

Patatesli Hingel - Özlem'in Mutfağı: Mersin


Patatesli Hingel - Özlem'in Mutfağı: Mersin
Soframız  Patatesli Hingel



Malzemeler:
3 su bardağı un
1 adet yumurta
Tuz
İç malzemesi:
5 adet patates
1 adet soğan
3 yemek kaşığı sıvıyağ
İsteğe bağlı baharat

Hazırlanışı:
Soğan kavruyoruz, az salçayla renklendiriyoruz.
Haşladığımız patates ezilip,soğan ve baharatlarla kavrulyoruz.
Hamur yoğrulur,açılır,kare kesilir .Hazırlanmış iç konulup kapatıyoruz.
Haşlanıp süzülür,servise alınıp üzerine tereyağı döküyoruz.



                                                        

Karakuş Tatlısı - Özlem'in Mutfağı: Mersin


Karakuş Tatlısı - Özlem'in Mutfağı: Mersin


Malzemeler:
2 su bardağı un
Aldığı kadar süt ( kulak memesi yumuşaklığında yoğurulur)
Şerbet için:
2,5 bardak su
2 su bardağı şeker
birkaç damla limon
Ceviz içi

Hazırlanışı:Hamur nişasta ile ince açılır. açtığımız yufka üç parmak kalınlığında olacak şekildi yufkanın ortasına gelene kadar kat kat şeklinde katlıyoruz.
Oklava üzerinde iken belli aralıklarla ceviz konup aynı işlem yaptıktan sonra, tekrar katlanır. Cevizleri koyduktan  sonra kalan boşluklarda kesilip büzüştürülerek, uçları bastırılarak kapatıyoruz. Derin bir tencerede kızgın yağda kızartılır ve önceden hazırlanmış ve soğumuş şerbete koyuyoruz. Ardından servis tabağına alıyoruz.
Afiyet Olsun...




                                               

                         Soframız Sarımsaklı Köfte


Sarımsaklı Köfte - Özlem'in Mutfağı: Mersin


Malzemeler:3 su bardağı bulgur
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı salça
Tuz,
Sos malzemeleri:
2 domates,
1 baş sarımsak,
1 yemek kaşığı salça,
1 su bardağı sıvı yağ,
tuz,
kimyon,
pul biber,
maydanoz

Yapılışı:
Köftemizin hazırlanacağı kaba bulgur, irmik, un, salça ve tuz ekliyoruz, su ile ne sert nede yumuşak ortak karada köfte yoğruyoruz.
Fındık büyüklüğünde yuvarlanıp ortasına parmak basılarak şekillendiriyoruz.
Tavada domates, sarımsak sıvı yağ, salça ve baharatlar ile sos hazırlıyoruz.
Köfteler suda haşlanır ve süzgeçle servis tabağına alıyoruz.
Üzerine sos dökülüp, üzerine maydanozla süslüyoruz.
Servise Hazır
Afiyet Olsun...

22 Nisan 2012 Pazar

Soframız Star TV Bezdirme


Soframız Star TV Bezdirme 


Bezdirme - Emine'nin Mutfağı: Yozgat


2 su bardağı kısırlık ince bulgur ekliyoruz
2 tane kuru soğan  ekliyoruz
250 gr yağsız kıyma   ekliyoruz
1 tatlı kaşığı kimyon  ekliyoruz
1 tatlı kaşığı karabiber  ekliyoruz
1 tatlı kaşığı nane,tuz,reyhan otu ve kırmızı biber ekliyoruz
Servise Hazir..

21 Nisan 2012 Cumartesi

Soframız/Arpa Şehriyeli Tas Kebabı - Dilek'in Mutfağı

Arpa Şehriyeli Tas Kebabı - Dilek'in Mutfağı: Ayvalık


Arpa Şehriyeli Tas Kebabı - Dilek'in Mutfağı: Ayvalık


Malzemeler:
1 kg dana kuşbaşı et,
1 paket arpa şehriye,
2 yemek kaşığı tereyağı,
2 adet büyük soğan,
1 baş sarımsak,
karabiber,
kimyon,
tuz,
2 yemek kaşığı biber salçası,
2-3 taze biber.

Hazırlanışı:
Malzemelerin hepsini çiğden tencereye koyup kısık ateşte pişiriyoruz(45-50dk)
Teflon tavada tereyağıyla arpa şehriyeleri kavurup fırın kabına döküyoruz,
Etler üstüne boşaltıktan sonra karıştırıyoruz üzerine çıkıncaya kadar sıcak su döküyoruz en üste kimyon gezdirilir fırındaüzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz  arzuya göre biraz sulu bırakılabilirsiniz.
Afiyet Olsun

Soframız/Düz Yağlama / Kayseri

Düz Yağlama - Hülya'nın Mutfağı: Kayseri


Düz Yağlama - Hülya'nın Mutfağı: Kayseri


Malzemeler:
1 kg un
2 paket maya
Süt
Tuz
Sos için;
4 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
500 gr. Kaymak
Yapılışı:Un ve maya bir kaba alına,alabildiğince süt ekleyip Yoğuruyoruz.
Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp kabarıncaya kadar bekletiyoruz.
Küçük küçük toplar alıp açıyoruz,
Teflon tavada kurumamasına dikkat ederek iki taraflı pişirdik.
Tereyağını tavada eritilir,kaymak ve tuz ekleyip iyice çırpıyoruz.
Şebitlerin üzerine bu karışımı sürün ve üst üste dizin dörde kestik, servis yapın.Sebitler dürüm seklinde sarılarak yenilir.
Afiyrt Olsun...

Soframız Kırmızı Biberli Lor Dolması


Kırmızı Biberli Lor Dolması - Dilek'in Mutfağı: Ayvalık


Kırmızı Biberli Lor Dolması - Dilek'in Mutfağı: Ayvalık


Malzemeleri:
4 adet kırmızı biber
1 adet yumurta
250 gr lor
Bir demet maydanoz,
karabiber,
tuz

Hazırlanışı: Lor yumurta maydanoz ve karabiber ekliyoruz, kırmızı biberlerin içi boşaltılır lorlu malzeme ile doldurup, ağız kısmı önce çırpılmış yumurtaya sonra una batırıp kızartıyoruz..
Afiyet Olsun..

Soframız Fırında Simit Kebabı - Figen'in Mutfağı: Gaziantep

Fırında Simit Kebabı - Figen'in Mutfağı: Gaziantep


Fırında Simit Kebabı - Figen'in Mutfağı: Gaziantep


Malzemeler:
500 gr orta yağlı kıyma
1 su bardağı köftelik ince bulgur
Yarım tatlı kaşığı kuru toz nane
3-4 diş kuru sarımsak
1 yemek kaşığı pul biber
karabiber ve tuz

Yapılışı: Köftelik ince bulgur ve yarım bardak ılık su ile ıslatıyoruz, 5-10 dakika bir tarafta bekletiyoruz.Daha sonra ıslatılmış bulgurun üzerine kıyma ekliyoruz,dövülmüş sarımsak,karabiber,nane,kırmızı biber ve yeterince tuz ilave edilerek yoğurulur ve iri ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak tercihen yassı olan kıyma kebap (Adana Kebabı) şişine saplıyoruz.El ayası hafif ıslatılarak kıyma, şiş üzerinde 15-20 cm uzunluğa kadar elle sıkılarak uzatıyoruz. Şişe saplanmış kebap, küçük bir tepsiye yan yana sıralı bir şekilde çekilip 250 derecelik fırında 30-35 dakika pişiriyoruz.
Afiyet Olsun...

Cevizli Tatlı - Hatice'nin Mutfağı: Gaziantep

Cevizli Tatlı - Hatice'nin Mutfağı: Gaziantep


Cevizli Tatlı - Hatice'nin Mutfağı: Gaziantep


Malzemeler:
2 su bardağı kırılmış ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı sıvıyağ
125 gr Margarin
Alabildiği kadar un
Şerbet için;
3  bardak su
3,5 su bardağı şeker
Yarım limon

20 Nisan 2012 Cuma

Soframiz Yemek Tarifi Videoları

1 -Bolu star tv soframız programı boludaydı havva hanımın yemek tarifleri 01-02-2012. 

 

2 -Bolu star tv soframız programı boludaydı havva hanımın yemek tarifleri 01-02-2012. 

 

3.bülüm soframız programı star tv mengende sükriye hanımın yemek tarifleri. 

 

4.bülüm soframız programı star tv mengende sükriye hanımın yemek tarifleri. 

 


Börek Aşı Çorbası - Hülya'nın Mutfağı: Kayseri

Börek Aşı Çorbası - Hülya'nın Mutfağı: Kayseri


Börek Aşı Çorbası - Hülya'nın Mutfağı: Kayseri


Malzemeler:
1 yemek kaşığı tereyağı
1  çay bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı kesme un çorbası
1 kase börek aşı
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1  tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1.5- 2  litre su(tablet et suyu konabilir)

Yapılışı:

Tereyağı tencerede eritilir,üzerine salça-biber ve tuz  eklenir kavrulur daha sonra üzerine suyu eklenir.kaynamaya başlayınca içine daha önceden haşlanmış olan yeşil mercimek eklenir.bir kaç taşımdan sonra içine börek aşı ve  kesme un çorbası eklenir.8 dakika pişirilir.kuru nanesi eklenir.Servis yaparken limon kullanılabilir.

Pestil Tatlısı - Pınar'ın Mutfağı: Mardin


Pestil Tatlısı - Pınar'ın Mutfağı: Mardin


Pestil Tatlısı - Pınar'ın Mutfağı: Mardin


Malzemeler:
5 tane muska pestil
100 gr ceviz
1 çay bardağı pekmez
1 yemek kaşığı tereyağı
3 adet yumurta

Yapılışı:
Muska pestilleri ince ince doğrayıp biraz süzgeçte yıkadıktan sonra (nişastası gitsin diye) 1 yemek kaşığı tereyağı ile çeviriyoruz. 100 gr cevizi ekliyoruz.1 çay bardağı pekmezi ilave edip çektiriyoruz. Ortasına 3 yumurta kırıyoruz.Kapağını kapatıp yaklaşık 2 dakika pişiriyoruz.
Not: Yumurta kırmasakta olur.

Soframız Humus - Pınar'ın Mutfağı: Mardin


Humus - Pınar'ın Mutfağı: Mardin


Humus - Pınar'ın Mutfağı: Mardin


Malzemeler:
2 su bardağı nohut ( Haşlanmış kabukları soyulmuş )
1 su bardağı tahin
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 adet limon suyu
3 çay kaşığı kimyon
Yeterince tuz
1 demet maydanoz
Arzuya göre kırmızı pul biber
4-5 adet cherry domates

Yapılışı:
Nohutlar blender dan veya kıyma makinesinden geçirilir.. İçine tahin,limon suyu,kimyon ve arzuya göre kırmızı pul biber katılır.Zeytinyağı ile harmanlanır.Servis tabağına alınır ve kıyılmış maydanozla ve çeri domates süslenir..

Soframız Patlıcanlı Boşnak Böreği


Patlıcanlı Boşnak Böreği - Dilek'in Mutfağı: Ayvalık


Patlıcanlı Boşnak Böreği - Dilek'in Mutfağı: Ayvalık


Malzemeler:
İç Malzemeleri:
200 gr kıyma
2 adet soğan
2 adet yeşil biber
2 adet orta boy patlıcan
2 adet domates
karabiber,
tuz
Hamuru:
1 kg un
biraz tuz,su

Yapılışı:
Önce soğan biber kavrulur kıyma eklenir sonra patlıcan en son domates eklenir. iç malzeme biraz sulu bırakılır ocak kapatıldıktan sonra karabiber ve tuz eklenir, karışım iyice soğutulur. un su tuz karıştırılıp hamur elde edilir. hamur eşit iki parçaya ayrılır cevizden büyük bezeler yapılır. tek tek pasta tabağı kadar açılıp araları yağlanır. alt hamur tepsidan büyük açılır araya malzeme döşenir. üzerine tepsi ebadında hamur açılır. alttaki hamurun kenarları özel bir yöntemle kapatılır. önceden ısıtılmış fırında pişirilir.

Kaymaklı Lor Tatlısı - Dilek'in Mutfağı: Ayvalık


Kaymaklı Lor Tatlısı - Dilek'in Mutfağı: Ayvalık


Kaymaklı Lor Tatlısı - Dilek'in Mutfağı: Ayvalık


Malzemeler:
500 gr lor
250 gr un
1 paket kabartma tozu
Süslemek için;
200 gr kaymak

Yapılışı: Lor un ve kabartma tozu karıştırılır şekillendirilir  önceden ısıtılmış fırında pişirilir önceden hazırlanmış soğutulmuş şuruba sıcak lor kurabiyeleri atılır şurubu iyice çektikten sonra arzuya göre kaymak veya dondurma ile servis yapılır.