Biberli Ekmek - Özlem'in Mutfağı: Mersin
Malzemeler:
Hamur malzemesi:
4 su bardağı un
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz ve şeker
İç malzemesi:
3 yemek kaşığı susam
1 çay bardağı kurutulmuş ve çekilmiş kırmızı biber,
2 orta boy soğan,
1 çay bardağı yağ
tuz
Yapılışı:
Biber bir su bardağı ılık suda ıslatılır, süzüyoruz.
Diğer malzemeler eklenerek, harmanlanır.
Hazırlanmış hamur avuç içi büyüklüğünde daire şeklinde açılır, üzerine malzeme yayıyoruz.
Fırında pişiriyoruz
Afiyet Olsun.
Patatesli Hingel - Özlem'in Mutfağı: Mersin
Soframız Patatesli Hingel |
Malzemeler:
3 su bardağı un
1 adet yumurta
Tuz
İç malzemesi:
5 adet patates
1 adet soğan
3 yemek kaşığı sıvıyağ
İsteğe bağlı baharat
Hazırlanışı:Soğan kavruyoruz, az salçayla renklendiriyoruz.
Haşladığımız patates ezilip,soğan ve baharatlarla kavrulyoruz.
Hamur yoğrulur,açılır,kare kesilir .Hazırlanmış iç konulup kapatıyoruz.
Haşlanıp süzülür,servise alınıp üzerine tereyağı döküyoruz.
Karakuş Tatlısı - Özlem'in Mutfağı: Mersin
Malzemeler:
2 su bardağı un
Aldığı kadar süt ( kulak memesi yumuşaklığında yoğurulur)
Şerbet için:
2,5 bardak su
2 su bardağı şeker
birkaç damla limon
Ceviz içi
Hazırlanışı:Hamur nişasta ile ince açılır. açtığımız yufka üç parmak kalınlığında olacak şekildi yufkanın ortasına gelene kadar kat kat şeklinde katlıyoruz.
Oklava üzerinde iken belli aralıklarla ceviz konup aynı işlem yaptıktan sonra, tekrar katlanır. Cevizleri koyduktan sonra kalan boşluklarda kesilip büzüştürülerek, uçları bastırılarak kapatıyoruz. Derin bir tencerede kızgın yağda kızartılır ve önceden hazırlanmış ve soğumuş şerbete koyuyoruz. Ardından servis tabağına alıyoruz.
Afiyet Olsun...
Soframız Sarımsaklı Köfte
Malzemeler:3 su bardağı bulgur
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı salça
Tuz,
Sos malzemeleri:
2 domates,
1 baş sarımsak,
1 yemek kaşığı salça,
1 su bardağı sıvı yağ,
tuz,
kimyon,
pul biber,
maydanoz
Yapılışı:
Köftemizin hazırlanacağı kaba bulgur, irmik, un, salça ve tuz ekliyoruz, su ile ne sert nede yumuşak ortak karada köfte yoğruyoruz.
Fındık büyüklüğünde yuvarlanıp ortasına parmak basılarak şekillendiriyoruz.
Tavada domates, sarımsak sıvı yağ, salça ve baharatlar ile sos hazırlıyoruz.
Köfteler suda haşlanır ve süzgeçle servis tabağına alıyoruz.
Üzerine sos dökülüp, üzerine maydanozla süslüyoruz.
Servise Hazır
Afiyet Olsun...